Skab succes med en ekstern finanschef

Bogføringrevisor og bogholderi

Er du en ivrig og ambitiøs iværksætter, der gerne vil skalere din forretning op? Har du en ambition om at have fuldt overblik over din forretning, så du kan udvide og vækste? Det har vi! Derfor har vi gjort os en række erfaringer med at knytte eksterne ressourcer til vores virksomhed. Ved at knytte eksterne ressourcer til virksomheden, så har vi skabt en masse plads og energi til at kunne bruge ‘krudtet’ på de rigtige ting, der netop udvider virksomhedens netværk og skaber de rette og værdiskabende relationer. Det gælder især inden for områder som momsregnskablønadministration og løn system, hvor det kan være svært at klare opgaverne selv, med mindre man har en økonomiuddannet baggrund.

En af de første overvejelser, man skal gøre sig, er,  hvad koster en revisor enkeltmandsfirma – og vores erfaring blev hurtigt, at det er ganske nemt og simpelt at finde en god og billig bogholder. Ved at investere i disse eksterne ressourcer så frigiver dette en masse tid og energi, der således kan bruges på at vækste virksomheden i stedet for. Med andre ord så købte vi såkaldte CFO services. Man skal egentlig forstå CFO services som at man får en ekstern cfo tilknyttet firmaet, der både har ansvaret for at sætte et økonomisystem til små virksomheder op, så du med ro i maven kan drive din virksomhed. Ligeledes kan denne ekstern CFO finde regnskabsprogrammer for små virksomheder, så du nemmere kan skabe succes for din virksomhed.

Hele denne øvelse handler i høj grad om at skabe viden og indsigt i din virksomhed, så du hele tiden kan træffe de rigtige beslutninger. Det er her, at ledelsesrapporteringer kommer ind i billedet. Det er vigtigt at kunne måle din performance management – det vil sige at kunne måle, hvordan din virksomhed klarer sig. Skab viden om alle parametre i din virksomhed og kom stærkere ud og træf rigtige beslutninger baseret på data.

Når Økonomistyring bliver lettere

Vi erfarede, at du altså med fordel kan engagere en ekstern finanschef, der med kompetent rådgivning og hjælp kan opsætte din virksomheds komplette økonomisetup. Det gør det nemmere at håndtere alle de økonomiske opgaver fremadrettet.

Vi oplevede stor vækst ved at outsource nogle af disse administrative opgaver, da vi netop således kunne bruge vores energi på at skabe vækst og udvikling. Vi fik mere overskud til at træffe strategiske beslutninger, så vi undgik at bruge unødig meget tid på mere trivielle og ‘kedelige’ opgaver. Vi kan derfor klart anbefale alle at afsøge mulighederne for at få en professionel revisor eller konsulent til at kigge din virksomheds processer igennem. Optimering starter altid inde fra – og det handler i høj grad om at bruge ressourcer korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *